Η τόσο ξεχωριστή τους γεύση είναι αρκετή για να μας ταξιδέψει για λίγο στα νησιά μας και να μυρίσει η κουζίνα μας ελληνικό καλοκαίρι!
Υλικά
- 500γρ αμύγδαλα αποφλοιωμένα
- 1 1/2 φλ.τσαγιού ζάχαρη
- 3 ασπράδια αυγών
- 1/2 φλ.τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
- ανθόνερο
- ζάχαρη άχνη
- 20 μοσχοκάρφια(προαιρετικά)
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σκόνη.(Αν τα αμύγδαλα δεν είναι αποφλοιωμένα,ζεματίστε τα σε βραστό νερό και αφαιρέστε τις φλούδες πιέζοντας με τα δάχτυλα).
- Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο μείγμα της αμυγδαλόψιχα.Ρίχνουμε την φρυγανιά και ανακατεύουμε μέχρι να το μείγμα να γίνει ομοιογενές και εύπλαστο.
- Στη συνέχεια παίρνουμε μικρές μπαλίτσες από το μείγμα και πλάθουμε τα αμυγδαλωτά σε σχήμα αχλαδιού.Μπορείτε να τοποθετήσετε αν θέλετε στην κορυφή τους από ένα μοσχοκάρφι.
- Στρώνουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε πάνω τα αμυγδαλωτά.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
- Αφήνουμε τα αμυγδαλωτά να κρυώσουν και τα ραντίζουμε με το ανθόνερο.
0 σχόλια on " Αμυγδαλωτά "
Δημοσίευση σχολίου