Τρίτη 22 Ιουλίου 2014

Αμυγδαλωτά

Αναρτήθηκε από Unknown


Η τόσο ξεχωριστή τους γεύση είναι αρκετή για να μας ταξιδέψει για λίγο στα νησιά μας και να μυρίσει η κουζίνα μας ελληνικό καλοκαίρι!



Υλικά
  • 500γρ αμύγδαλα αποφλοιωμένα
  • 1 1/2 φλ.τσαγιού ζάχαρη
  • 3 ασπράδια αυγών
  • 1/2 φλ.τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
  • ανθόνερο
  • ζάχαρη άχνη
  • 20 μοσχοκάρφια(προαιρετικά)

Εκτέλεση:

  • Χτυπάμε στο μίξερ τα αμύγδαλα με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σκόνη.(Αν τα αμύγδαλα δεν είναι αποφλοιωμένα,ζεματίστε τα σε βραστό νερό και αφαιρέστε τις φλούδες πιέζοντας με τα δάχτυλα).
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και στη συνέχεια τα ρίχνουμε στο μείγμα της αμυγδαλόψιχα.Ρίχνουμε την φρυγανιά και ανακατεύουμε μέχρι να το μείγμα να γίνει ομοιογενές και εύπλαστο.
  • Στη συνέχεια παίρνουμε μικρές μπαλίτσες από το μείγμα και πλάθουμε τα αμυγδαλωτά σε σχήμα αχλαδιού.Μπορείτε να τοποθετήσετε αν θέλετε στην κορυφή τους από ένα μοσχοκάρφι.
  • Στρώνουμε ένα ταψί με χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε πάνω τα αμυγδαλωτά.Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 βαθμούς και ψήνουμε για 15-20 λεπτά.
  • Αφήνουμε τα αμυγδαλωτά να κρυώσουν και τα ραντίζουμε με το ανθόνερο.
Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη και σερβίρετε!




0 σχόλια on " Αμυγδαλωτά "

Δημοσίευση σχολίου

Η θεωρία της σοκολάτας... Copyright 2014 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez