Κυριακή 3 Αυγούστου 2014

Πορτοκαλόπιτα αναποδογυρισμένη

Αναρτήθηκε από Unknown
Άφθονη βιταμίνη C σε αυτή την συνταγή!
Αν ζητάτε την έντονη γεύση του πορτοκαλιού στο γλυκό,τότε έχουμε την κατάλληλη πορτοκαλόπιτα!
Δεν περιέχει απλά ξύσμα πορτοκαλιού....περιέχει ολόκληρες φέτες πορτοκάλι,τόσο σωστά ψημένες που γεύεσαι ακόμα και τον χυμό τους σε κάθε κομμάτι!
Και επειδή αυτή η πορτοκαλόπιτα είναι''ανάποδη''....εκτελούμε''ανάποδα'' και την συνταγή!

  • Αναμειγνύουμε 6 κουταλιές της σούπας βούτυρο με 1 φλιτζ ζάχαρη και το ξύσμα ενός πορτοκαλιού και αλείφουμε ένα ταψί 32εκ
  • Κόβουμε σε φέτες 4 πορτοκάλια και τα στρώνουμε στον πάτο του ταψιού.
Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το μείγμα με τα παρακάτω υλικά:
  • 1/2 φλιτζ του τσαγιού βούτυρο(μαργαρίνη)
  • 1 1/2 φλιτζ.του τσαγιού ζάχαρη
  • 10 αυγά
  • 1/2 φλιτζ του τσαγιού γάλα
  • 3/4 του φλιτζ αλεσμένα φουντούκια
  • 1 φακελάκι μπεικιν παουντερ
  • 1κ.τ.γ γαρύφαλλο τριμμένο
  • Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα παραπάνω υλικά και στρώνουμε το μείγμα πάνω στις φέτες πορτοκάλι που βάλαμε στο ταψάκι μας.
  • Ψήνουμε για 3 τέταρτα στους 180 βαθμούς και μόλις βγει από το φούρνο περιμένουμε 3-4 λεπτά και γυρίζουμε την πίτα ανάποδα σε μια πιατέλα!

0 σχόλια on " Πορτοκαλόπιτα αναποδογυρισμένη "

Δημοσίευση σχολίου

Η θεωρία της σοκολάτας... Copyright 2014 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez