Υλικά
- 2 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του.
- 3/4 κούπας κακάο.
- 3/4 της κούπας μαργαρίνη soft.
- 2 κούπες ζάχαρη.
- 1/2 της κούπας γάλα φρέσκο.
- Λίγη βανίλια.
- 6 αβγά.
- 1/4 κουταλάκι του γλυκού σόδα.
Εκτέλεση:
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί σε ένα μπολ και στην συνέχεια τα
χτυπάμε στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος τους
και να αφρατέψουν
(περίπου 4 λεπτά)
- Βάζουμε το μείγμα σε μεγάλη φόρμα για κέικ αφού την βουτυρώσουμε καλά..
Το μείγμα δεν θα πρέπει να υπερβαίνει τα 3/4 της φόρμας.
- Ψήνουμε στους 175 βαθμούς για 1 ώρα.
- Αφήνουμε να κρυώσει το κέικ για 5 λεπτά και μετά το αναποδογυρίζουμε σε μια
πιατέλα.
0 σχόλια on " Κέικ σοκολάτας "
Δημοσίευση σχολίου