Κυριακή 27 Ιουλίου 2014

Πουτίγκα με ζελέ

Αναρτήθηκε από Unknown
Ένα από τα παραδοσιακά γλυκά των Βρετανών είναι η γνωστή σε όλους μας πουτίγκα,με το όνομά της να σημαίνει και επιδόρπιο!
Και το σημερινό μας επιδόρπιο πήρε το όνομά του και εμπνεύστηκε την συνταγή του από το ομώνυμο γλυκό!
Άλλαξε όμως εμφάνιση,δροσίστηκε και έγινε ιδανικό για να στολίσει τα καλοκαιρινά μας τραπέζια!

Υλικά

Για την κρέμα:
  • 1/2λ γάλα
  • 15γρ ζελατίνη
  • 750γρ κρέμα γάλακτος
  • 100γρ ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • 1κουτί κομπόστα ροδάκινα σε μικρά κομμάτάκια
Για το ζελέ:
  • 1/2λ νερό ή χυμό απο την κομπόστα
  • 15γρ ζελατίνες
  • 80γρ ζάχαρη
  • 50γρ λικέρ
  • 200γρ φρούτα κομπόστας ψιλοκομμένα
Εκτέλεση:
  • Βράζουμε το γάλα σε ένα κατσαρολάκι και μόλις γίνει χλιαρό,ρίχνουμε τις ζελατίνες τις οποίες προηγουμένως έχουμε μουσκέψει σε κρύο νερό.
  • Σε ένα μπολ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την ζάχαρη και την βανίλια μέχρι να σφίξει το μείγμα και ρίχνουμε τα κομματάκια κομπόστας ανακατεύοντας καλά μέχρι να γίνει σαντιγί.
  • Ρίχνουμε το γάλα στην σαντιγί και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενσωματωθεί.
  • Βάζουμε το μείγμα σε μια φόρμα του κέικ γεμίζοντας τα 3/4 της φόρμας και την βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε το ζελέ
  • Βράζουμε το νερό ή το χυμό κομπόστας με την ζάχαρη και το λικέρ και μόλις γίνει χλιαρό ρίχνουμε τις ζελατίνες που προηγουμένως έχουμε μουσκέψει στο νερό.
  • Προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα φρούτα και ρίχνουμε το μείγμα πάνω στην παγωμένη φόρμα και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσει και το ζελέ.
  • Όταν έχει παγώσει καλά το μείγμα μας,αναποδογυρίζουμε την φόρμα σε μια πιατέλα και σερβίρουμε!

0 σχόλια on " Πουτίγκα με ζελέ "

Δημοσίευση σχολίου

Η θεωρία της σοκολάτας... Copyright 2014 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez