Σήμερα βουτάμε στην παράδοση και ετοιμάζουμε ένα παραδοσιακό ρεβανί Βεροίας!Ένα ιδιαίτερο γλυκό από εκείνα που που δεν θα μπορούσαμε να το χαρακτηρίσουμε ως επιδόρπιο.Το έχουμε δοκιμάσει πριν από ένα ωραίο γεύμα αλλά και μετά...,μαζί με ένα βαρύ ελληνικό καφεδάκι ακόμα και με ρακί!Πάνω απ όλα για μας είναι ένα γλυκό καλωσορίσματος και συναντήσεων με αγαπημένα μας πρόσωπα που συνοδεύει άψογα την κάθε μας γιορτή!
Για αυτή την συνταγή θα χρειαστείτε:
Υλικά
Για αυτή την συνταγή θα χρειαστείτε:
Υλικά
- 4 αυγά
- 2 φλυτζ.σιμιγδάλι χονδρό
- 1 φλυτζ.αλεύρι
- 1 φλυτζ.γιαούρτι
- 1 φλυτζ.σπορέλαιο
- 1 φλυτζ.ζάχαρη
- 1 1/2κ.τ.γ μπέικιν πάουντερ
- 2 κ.σ ξύσμα λεμονιού
- 1 βανίλια
- 4 ποτήρια του νερού ΄ζαχαρη
- 3 1/2 ποτήρια νερό
- μισό λεμόνι
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι,το σιμιγδάλι,το μπείκιν και την βανίλια.
- Σε ένα άλλο μπολ χτυπάμε τα αυγά μαζί με το σπορέλαιο και τη ζάχαρη και προσθέτουμε το γιαούρτι.Όταν δέσουν τα υλικά ρίχνουμε το μείγμα από το πρώτο μπολ και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
- Αλείφουμε ένα ταψί με λίγο σπορέλαιο και λίγο αλεύρι.
- Βάζουμε το μείγμα στο ταψί ομοιόμορφα και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45λ.
- Βράζουμε το νερό,τη ζάχαρη και το λεμόνι μέχρι να δέσουν.
- Μόλις βγάλουμε το ρεβανί από το φούρνο το περιχύνουμε με το σιρόπι μας και το αφήνουμε να το απορροφήσει.Σε λίγο είναι έτοιμο για σερβίρισμα!
0 σχόλια on " Ρεβανί Βεροίας "
Δημοσίευση σχολίου