Πέμπτη 24 Ιουλίου 2014

Τούρτα με κονιάκ και σοκολάτα

Αναρτήθηκε από Unknown

Υλικά
  • 150 γρ. καρυδόψιχα.
  • 6 αβγά.
  • 125 γρ. ζάχαρη.
  • 100 γρ. αλεύρι μαλακό.
  • 100 γρ. βούτυροΒιτάμ
                                                                                                                                                                  

Για την κρέμα:
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα.
  • 3 κρόκοι αβγών.
  • 30 γρ. αλεύρι.
  • Μισό λίτρο γάλα φρέσκο.
  • 200 γρ. βούτυρο Βιτάμ.
Για το σιρόπι:
  • 20 γρ. ζάχαρη .
  • 2 κουταλιές της σούπας νερό.
  • 1/10 του λίτρου κονιάκ.
Εκτέλεση:
  • Σπάμε 100 γρ. καρυδόψιχα.
  • Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και τα καρύδια. Εν τω μεταξύ χτυπάμε
    τα ασπράδια των αβγών και τα ενώνουμε με το μείγμα των κρόκων.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μία φόρμα,βάζουμε μέσα το μείγμα και ψήνουμε
    για 50 λεπτά στους 150 βαθμούς.Μόλις κρυώσει το παντεσπάνι,το χωρίζουμε σε 3 ίσα μέρη.
Στο εν τω μεταξύ ετοιμάζουμε την κρέμα:
  • Λιώνουμε την σοκολάτα σε μπεν-μαρί
  • Βράζουμε το γάλα μαζί με το βούτυρο και ρίχνουμε την σοκολάτα με τους κρόκους χτυπημένους.
  • Ανακατεύουμε το αλεύρι σε μισό ποτήρι νερό και το ρίχνουμε και αυτό στο γάλα ανακατεύοντας μέχρι να δέσει ελαφρά.
Στη συνέχεια ανακατεύουμε τα υλικά για το σιρόπι με το οποίο θα ραντίσουμε τα παντεσπάνια.
Παίρνουμε ένα παντεσπάνι και στρώνουμε λίγη κρέμα χωρίς να το ραντίσουμε.Ραντίζουμε τα υπόλοιπα,τα στρώνουμε με κρέμα, προσέχοντας να αφήσουμε μια ποσότητα κρέμας για να στρώσουμε το επάνω μέρος της τούρτας.
  • Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη καρυδόψιχα και την βάζουμε στο ψυγείο.

0 σχόλια on " Τούρτα με κονιάκ και σοκολάτα "

Δημοσίευση σχολίου

Η θεωρία της σοκολάτας... Copyright 2014 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez