Παρασκευή 1 Αυγούστου 2014

Τούρτα σοκολάτα με maltezers!

Αναρτήθηκε από Unknown

Amazing Maltesers cake

Βάζουμε στην κορυφή και τα ανάλογα κεράκια και έχουμε έτοιμη μια τούρτα γενεθλίων!
Χρόνια πολλά Μαρία!
Όπως καταλάβατε αυτή η μαλτιζεροσυνταγή είναι αφιερωμένη σε μια μοναδική φίλη γιατί ξέρουμε τη γνώμη της για την σοκολάτα ως απαραίτητο συστατικό στην καθημερινή μας διατροφή!hahaah~~~~(και δεν θα μπορούσε να λείπει από μια τόσο σημαντική μέρα)
Επίσης ξέρουμε πως θα προτιμούσε βέβαια να σβήσει τα κεράκια σε ένα κρουασάν σοκολάτας του Σαβοιδάκη αλλά δεν θα φτάσει για όλους.......είμαστε πολλοί!

Υλικά:
Για το παντεσπάνι
  •  200γρ καστανή ζάχαρη
  • 3/4 της κούπας γάλα
  • 125γρ βούτυρο
  • 115γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 75γρ αλεύρι απαλό
  • 50γρ σκόνη κακάο
  • 3 αυγά
  • 1κ.τ.γ μπεικιν παουντερ
Για την κρέμα
  • 185γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 1/4 ζάχαρη άχνη
  • 100γρ γάλα
Για την Ganache
  • 300γρ κομματάκια μαύρη σοκολάτα
  • 465γρ κρέμα γάλακτος
  • 465γρ maltesers
Εκτέλεση:
Παντεσπάνι:
  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς και βουτυρώνουμε ένα ταψί στρογγυλό 20εκ.
  • Χτυπάμε στο μίξερ την καστανή ζάχαρη με το βούτυρο και προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά.Βάζουμε το γάλα,το αλεύρι και το κακάο και ανακατεύουμε με το χέρι μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για 55 λεπτά.
Ganache:
  • Λιώνουμε το βούτυρο με την σοκολάτα και την κρέμα γάλακτος στον φούρνο μικροκυμάτων για 2-3 λεπτά έτσι ώστε το μείγμα να γίνει λείο
Κρέμα:
  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την ζάχαρη άχνη και το γάλα μέχρι να γίνει αφράτο.
  • Παίρνουμε 1 1/2 κ.τ.σ από το μείγμα της ganache και την ανακατεύουμε μέσα στην κρε΄μα.
  • Αφήνουμε την κρέμα για 1 μισή ώρα ώστε να πήξει.
Τώρα είμαστε έτοιμοι να στρώσουμε την τούρτα.
Κόβουμε το παντεσπάνι οριζόντια σε 4 στρώματα.Τοποθετούμε το πρώτο στρώμα σε μια πιατέλα και αλείφουμε με το 1/3 της κρέμας.Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο βάζοντας από πάνω και τα υπόλοιπα στρώματα.
Καλύπτουμε με μια μεμβράνη την τούρτα και την βάζουμε στο ψυγείο για να παγώσει για 1μιση ώρα.
Στη συνέχει απλώνουμε την ganache σε όλη την επιφάνεια της τούρτας και τοποθετούμε τα maltezers ξεκινώντας από το κέντρο της τούρτας.
Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε!

                                                πηγή φωτό και συνταγή
                                                  taste.com.au
                                                  
 

0 σχόλια on " Τούρτα σοκολάτα με maltezers! "

Δημοσίευση σχολίου

Η θεωρία της σοκολάτας... Copyright 2014 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez