Για την συνταγή θα χρειαστούμε:
Υλικά:
- 440γρ βούτυρο μαργαρίνη
- 400γρ κουβερτούρα
- 340γρ ζάχαρη
- 10 αυγά
- 160γρ αμύγδαλα
- 200γρ φυτική σαντιγί
- 240γρ κουβερτούρα
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη και προσθέτουμε τα αμύγδαλα τα οποία προηγουμένως έχουμε αλέσει πολύ καλά.(σχεδόν πούδρα)
- Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν-μαρί και βάζουμε το βούτυρο λιωμένο.
- Προσθέτουμε τα αυγά που χτυπήσαμε με την ζάχαρη και τα αμύγδαλα και ανακατεύουμε καλά.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί μετρίου μεγέθους ή ένα πυρέξ και βάζουμε το μείγμα.Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 30λ.
- Στη συνέχεια ετοιμάζουμε την μους σοκολάτας.
- Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε μέσα την τριμμένη κουβερτούρα.Μόλις λιώσει η σοκολάτα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα και κατεβάζουμε από την φωτιά προτού αρχίσει να βράζει.
- Περιχύνουμε την μους στην σοκολατόπιτα 10 λεπτά αφότου έχει βγει από το φούρνο.
0 σχόλια on " Σοκολατόπιτα "
Δημοσίευση σχολίου