Υλικά:
- 300γρ βούτυρο
- 200γρ ζάχαρη
- 650γρ αλεύρι
- 2 αυγά
- 1 κ.τ.γ μπεικιν
- 3 κ.τ.σ γάλα
Εκτέλεση:
- Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη σε ένα μίξερ μέχρι να ασπρίσει το βούτυρο.Ρίχνουμε το γάλα και ένα ένα τα αυγά.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπεικιν και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενσωματωθούν όλα τα υλικά.
- Βάζουμε την ζύμη στο ψυγείο για μια ώρα.
- Ανοίγουμε την ζύμη σε φύλλο περίπου 32εκ και κόβουμε στρογγυλά κομμάτια με τα κουπ ατ σε περίπτωση που θέλουμε να κάνουμε μικρά ταρτάκια.Αν η ζύμη μας προορίζεται για μεγάλη τάρτα,ανοίγουμε ένα φύλλο και το κόβουμε στο μέγεθος της ταρτιέρας που θα χρησιμοποιήσουμε.
- Βουτυρώνουμε τα φορμάκια ή την ταρτιέρα και τοποθετούμε μέσα την ζύμη.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς.Μόλις κρυώσει βγάζουμε την ζύμη και την γεμίζουμε με την κρέμα που θα επιλέγουμε κάθε φορά.
0 σχόλια on " Ζύμη τάρτας "
Δημοσίευση σχολίου