Τρίτη 26 Αυγούστου 2014

Μπακλαβαδάκια με δύο τρόπους

Αναρτήθηκε από Unknown

Βούτυρο,ξηροί καρποί,ψήσιμο,σιρόπιασμα....οι βασικότεροι παράγοντες για ένα παραδοσιακό μυρωδάτο μπακλαβά!Η ακαταμάχητη γεύση του μπακλαβά μας οφείλεται στα υλικά μας,γι' αυτό και η φήμη του ως δύσκολο γλυκό δεν ισχύει για μας!Φύλλο και γέμιση....φύλλο και γέμιση.....και ούτε θα καταλάβετε για πότε ετοιμάστηκε το γλυκό σας για το φούρνο!
Για την συνταγή θα χρειαστούμε:



Υλικά:
  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας 
  • 300γρ ψιλοκομμένοι ξηροί καρποί (καρύδια,αμύγδαλα,φιστίκια Αιγίνης)
  • 500γρ βούτυρο κατσικίσιο ή αγελαδινό ή μαργαρίνη (καλύτερα να βάλετε λίγο από όλα, μαζί με ελαιόλαδο)
  • Λίγη τριμμένη φρυγανιά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
Υλικά για το σιρόπι:
  • 1200γρ ζάχαρη
  • 1 λίτρο νερό 
  • 200γρ γλυκόζη
  • 1 ξύλο κανέλας 
  • Λίγο γαρύφαλλο

Εκτέλεση Α τρόπος:
  • Ετοιμάζουμε την γέμιση ανακατεύοντας τους ξηρούς καρπούς , την φρυγανιά και την κανέλα.
  • Παίρνουμε ένα μέτριο ταψί και το βάζουμε πάνω από τα φύλλα μας, κόβουμε τα φύλλα ένα δάχτυλο μεγαλύτερα από το μέγεθος του ταψιού.
  • Βουτυρώνουμε καλά το ταψί, αλείφουμε τις άκρες και όλη την επιφάνεια των φύλλων με λιωμένο βούτυρο,κολλάμε από πάνω ένα φύλλο και βουτυρώνουμε ξανά.Επαναλαμβάνουμε το ίδιο με τα μισά φύλλα του πακέτου.
  • Σκορπίζουμε ομοιόμορφα τη γέμιση και τη σκεπάζουμε με ένα φύλλο κρούστας και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα του πακέτου.
  • Αλείφουμε το επάνω φύλλο του ταψιού με βούτυρο και χαράζουμε τον μπακλαβά σε κομμάτια 
  • Ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 1 ώρα και 45 λεπτά.
Εν το μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι......
  • Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη , την γλυκόζη ,τη κανέλα και το γαρύφαλλο.Μόλις μας γίνει σιρόπι το κατεβάζουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν ο μπακλαβάς μας βγει από τον φούρνο ζεστός τον σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.

Εκτέλεση Β τρόπος: 

Εδώ αλλάζουμε τον τρόπο που στρώνουμε τα φύλλα στο ταψί.
  • Βάζουμε 2 φύλλα βουτυρωμένα στο ταψί και προσθέτουμε λίγη από την γέμιση μας.Κάνουμε το ίδιο ανα 2 φύλλα μέχρι να τελειώσουν όλα τα φύλλα του πακέτου.
  • Ψήνουμε στην ίδια θερμοκρασία και σιροπίαζουμε πάντα με κρύο σιρόπι και ζεστό μπακλαβά.










0 σχόλια on " Μπακλαβαδάκια με δύο τρόπους "

Δημοσίευση σχολίου

Η θεωρία της σοκολάτας... Copyright 2014 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez