Φτιάχνουμε κρέπες στην στιγμή με μια βασική ζύμη για αλμυρές και γλυκές επιλογές.Μπορούμε να τις αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση ή να τις καταναλώσουμε εκείνη την στιγμή!
Για την συνταγή θα χρειαστούμε:
Υλικά για 10-12 κρέπες
ΕκτέλεσηΓια την συνταγή θα χρειαστούμε:
Υλικά για 10-12 κρέπες
- 500γρ γάλα
- 250γρ αλεύρι
- 2 αυγά
- 1/4 κ.τ.γ αλάτι
- 1 πρέζα ζάχαρη
- 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο
- Αρχικά κοσκινίζουμε το αλεύρι για να αποφύγουμε τυχόν σβόλους στο μείγμα μας.Το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι,την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
- Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μπολ.
- Ρίχνουμε το γάλα σιγά-σιγά και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε στο τέλος το λιωμένο βούτυρο(προσοχή να μην είναι πολύ ζεστό) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα μας να γίνει λείο.
- Το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μαι ώρα.
- Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι περίπου 20 εκ και το ζεσταίνουμε.
- Με ένα χαρτάκι αλείφουμε το τηγάνι με βούτυρο.
- Παίρνουμε το μείγμα με μια κουτάλα της σούπας και το απλώνουμε στο τηγάνι περιστρέφοντάς το για να πάει παντού.
- Περιμένουμε μέχρι η κρέπα μας να αρχίσει να ξεκολλάει από τον πάτο και την γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.Περιμένουμε περίπου ένα λεπτό και είναι έτοιμη.
- Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπες κρέπες.(Να μη ξεχνάμε να αλέιφουμε το τηγανάκι μας με βούτυρο σε κάθε κρέπα)
Tips:Οι κρέπες μας δεν θα πρέπει να μην είναι πολύ ψημένες και να κρατάνε την ελαστικότητά τους.
0 σχόλια on " Βασική Ζύμη για κρέπες "
Δημοσίευση σχολίου