Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2014

Βασική Ζύμη για κρέπες

Αναρτήθηκε από Unknown

Φτιάχνουμε κρέπες στην στιγμή με μια βασική ζύμη για αλμυρές και γλυκές επιλογές.Μπορούμε να τις αποθηκεύσουμε στην κατάψυξη για μελλοντική χρήση ή να τις καταναλώσουμε εκείνη την στιγμή!
Για την συνταγή θα χρειαστούμε:


 Υλικά για 10-12 κρέπες
  • 500γρ γάλα
  • 250γρ αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 1/4 κ.τ.γ αλάτι
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο λιωμένο
Εκτέλεση
  • Αρχικά κοσκινίζουμε το αλεύρι για να αποφύγουμε τυχόν σβόλους στο μείγμα μας.Το βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε το αλάτι,την ζάχαρη και ανακατεύουμε.
  • Χτυπάμε τα αυγά και τα προσθέτουμε στο μπολ.
  • Ρίχνουμε το γάλα σιγά-σιγά και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε στο τέλος το λιωμένο βούτυρο(προσοχή να μην είναι πολύ ζεστό) και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι το μείγμα μας να γίνει λείο.
  • Το σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για μαι ώρα.
  • Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι περίπου 20 εκ και το ζεσταίνουμε.
  • Με ένα χαρτάκι αλείφουμε το τηγάνι με βούτυρο.
  • Παίρνουμε το μείγμα με μια κουτάλα της σούπας και το απλώνουμε στο τηγάνι περιστρέφοντάς το για να πάει παντού.
  • Περιμένουμε μέχρι η κρέπα μας να αρχίσει να ξεκολλάει από τον πάτο και την γυρίζουμε από την άλλη πλευρά.Περιμένουμε περίπου ένα λεπτό και είναι έτοιμη.
  • Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπες κρέπες.(Να μη ξεχνάμε να αλέιφουμε το τηγανάκι μας με βούτυρο σε κάθε κρέπα)
Αν δεν θέλουμε να τις καταναλώσουμε εκείνη την στιγμή μπορούμε να τις βάλουμε την μια πάνω στην άλλη χωρίζοντάς τες με μια μεμβράνη και να τις βάλουμε στην κατάξυψη.

Tips:Οι κρέπες μας δεν θα πρέπει να μην είναι πολύ ψημένες και να κρατάνε την ελαστικότητά τους.

0 σχόλια on " Βασική Ζύμη για κρέπες "

Δημοσίευση σχολίου

Η θεωρία της σοκολάτας... Copyright 2014 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez