Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014

Μπισκότα με κακάο και αμύγδαλο

Αναρτήθηκε από Unknown
Γρήγορη και πανεύκολη συνταγή για να φτιάξουμε μπισκότα στην στιγμή!Παρόλο που έχουν κακάο δεν είναι τόσο γλυκιά η γεύση τους γιατί το αμύγδαλο και το λικέρ κάνουν την διαφορά.Συνοδεύον άψογα ένα φλιτζάνι γαλλικό καφεδάκι!

Θα χρειαστούμε:
Υλικά
  • 1/2 φλιτζ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 1 φλιτζ ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 1/2 κ.τ.γ λικέρ καφέ
  • 2 1/4 φλιτζ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 1/2 κ.τ.γ μπεικιν παουντερ
  • 2 κ.τ.γ κακάο
  • 1/4 κ.τ.γ αλάτι
  • 1 φλιτζ αμύγδαλα ολόκληρα
Εκτέλεση:
  • Χτυπάμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο και την ζάχαρη.Προσθέτουμε τα αυγά και το λικέρ και ανακατεύουμε.
  • Στη συνέχεια  προσθέτουμε το αλεύρι,το αλάτι,το κακάο και τα αμύγδαλα και ζυμώνουμε απαλά με το χέρι χωρίς να χρησιμοποιούμε το μίξερ
  • Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά χωρίζουμε την ζύμη σε 2 μέρη.Φτιάχνουμε 2 μεγάλα μπαστούνια και τοποθετούμε την ζύμη σε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί.
  • Ψήνουμε στους 165 βαθμούς για 30 λ και μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
  • Κόβουμε τα μπαστουνάκια διαγώνια(πάχους περίπου 2 εκ) με ένα μαχαίρι και τα τοποθετούμε πάλι σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψάκι μας.
  • Τα ψήνουμε και από τις δυο πλευρές από 5-7 λ για κάθε πλευρά.

0 σχόλια on " Μπισκότα με κακάο και αμύγδαλο "

Δημοσίευση σχολίου

Η θεωρία της σοκολάτας... Copyright 2014 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez