Γρήγορη και πανεύκολη συνταγή για να φτιάξουμε μπισκότα στην στιγμή!Παρόλο που έχουν κακάο δεν είναι τόσο γλυκιά η γεύση τους γιατί το αμύγδαλο και το λικέρ κάνουν την διαφορά.Συνοδεύον άψογα ένα φλιτζάνι γαλλικό καφεδάκι!
Θα χρειαστούμε:
Υλικά
Εκτέλεση:Θα χρειαστούμε:
Υλικά
- 1/2 φλιτζ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 1 φλιτζ ζάχαρη
- 2 αυγά
- 1 1/2 κ.τ.γ λικέρ καφέ
- 2 1/4 φλιτζ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 1/2 κ.τ.γ μπεικιν παουντερ
- 2 κ.τ.γ κακάο
- 1/4 κ.τ.γ αλάτι
- 1 φλιτζ αμύγδαλα ολόκληρα
- Χτυπάμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα το βούτυρο και την ζάχαρη.Προσθέτουμε τα αυγά και το λικέρ και ανακατεύουμε.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλεύρι,το αλάτι,το κακάο και τα αμύγδαλα και ζυμώνουμε απαλά με το χέρι χωρίς να χρησιμοποιούμε το μίξερ
- Μόλις ομογενοποιηθούν τα υλικά χωρίζουμε την ζύμη σε 2 μέρη.Φτιάχνουμε 2 μεγάλα μπαστούνια και τοποθετούμε την ζύμη σε ένα ταψάκι με αντικολλητικό χαρτί.
- Ψήνουμε στους 165 βαθμούς για 30 λ και μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε να κρυώσει για 10 λεπτά.
- Κόβουμε τα μπαστουνάκια διαγώνια(πάχους περίπου 2 εκ) με ένα μαχαίρι και τα τοποθετούμε πάλι σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψάκι μας.
- Τα ψήνουμε και από τις δυο πλευρές από 5-7 λ για κάθε πλευρά.
0 σχόλια on " Μπισκότα με κακάο και αμύγδαλο "
Δημοσίευση σχολίου