Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Η καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα

Αναρτήθηκε από Unknown
Βασικά Συστατικά για μελομακάρονα

  •  4 φλ. λάδι
  •  1 φλ. ζάχαρη
  •  1 φλ. χυμό πορτοκαλιού
  •  1 φλ. αλισίβα
  •  1 φλ. καφέ κονιάκ
  •  1 κ.γ. κανέλα
  •  2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  •  1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  •  2 κιλά αλεύρι
Για το σιρόπι

  •  2 φλ. μέλι
  •  1 φλ. ζάχαρη
  •  1 φλ. νερό
Για το γαρνίρισμα

  •  1/2 κιλό καρύδια ψιλοκοπανισμένα
  •  1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Τρία λεπτά αρκούν για να ανακατέψουμε το λάδι με τη ζάχαρη.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το σταχτόνερο, το κονιάκ, τη σόδα διαλυμένη, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και το αλεύρι στο τέλος.
Ζυμώνουμε το μείγμα, το πλάθουμε και το ψήνουμε επί 35 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Τέλος, βάζουμε το σιρόπι να βράσει, και μόλις βράσει, κυλάμε πάνω τα μελομακάρονα και γαρνίρουμε.
Τα μελομακάρονα είναι έτοιμα.







0 σχόλια on " Η καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα "

Δημοσίευση σχολίου

Η θεωρία της σοκολάτας... Copyright 2014 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez