Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016

Βασιλόπιτα

Αναρτήθηκε από Unknown 0 σχόλια

Υλικά:

4 κουταλιές της σούπας μαγιά μπύρας.
1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα χλιαρό.
1 κιλό αλεύρι σκληρό.
1 κουταλιά σούπας μαχλέπι.
2 φλυτζάνια τσαγιού βούτυρο φρέσκο.
5-6 αυγά.

Εκτέλεση.

Ανακατεύουμε την μαγιά με το χλιαρό γάλα μαζί με 2 κουταλιές αλεύρι μέχρι να γίνει κουρκούτι.
Αφήνουμε σε ζεστό μέρος το μείγμα να φουσκώσει.
Βράζουμε το μαχλέπι με λίγο νερό για 5 λεπτά,στραγγίζουμε και κρατάμε το νερό.
Φτιάχνουμε μία λακουβίτσα στο αλεύρι και ρίχνουμε μέσα το βούτυρο λιωμένο,
το κουρκούτι της μαγιάς,το νερό από το μαχλέπι και λίγο αλάτι.
Ζυμώνουμε ώστε να γίνει μία σφιχτή ζύμη.
Την αδειάζουμε σε αλευρωμένο σκεύος και την αφήνουμε να "ανέβει"
Την τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί ή φόρμα και την αφήνουμε να "ανέβει" ακόμα μία φορά.
Την αλείφουμε με λίγο αβγό και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα.




Η καλύτερη συνταγή για μελομακάρονα

Αναρτήθηκε από Unknown 0 σχόλια
Βασικά Συστατικά για μελομακάρονα

  •  4 φλ. λάδι
  •  1 φλ. ζάχαρη
  •  1 φλ. χυμό πορτοκαλιού
  •  1 φλ. αλισίβα
  •  1 φλ. καφέ κονιάκ
  •  1 κ.γ. κανέλα
  •  2 κ.γ. μαγειρική σόδα
  •  1 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  •  2 κιλά αλεύρι
Για το σιρόπι

  •  2 φλ. μέλι
  •  1 φλ. ζάχαρη
  •  1 φλ. νερό
Για το γαρνίρισμα

  •  1/2 κιλό καρύδια ψιλοκοπανισμένα
  •  1 κ.γ. κανέλα
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση
Τρία λεπτά αρκούν για να ανακατέψουμε το λάδι με τη ζάχαρη.
Στη συνέχεια προσθέτουμε το σταχτόνερο, το κονιάκ, τη σόδα διαλυμένη, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα και το αλεύρι στο τέλος.
Ζυμώνουμε το μείγμα, το πλάθουμε και το ψήνουμε επί 35 λεπτά στους 200 βαθμούς.
Τέλος, βάζουμε το σιρόπι να βράσει, και μόλις βράσει, κυλάμε πάνω τα μελομακάρονα και γαρνίρουμε.
Τα μελομακάρονα είναι έτοιμα.







Δευτέρα 8 Σεπτεμβρίου 2014

Τούρτα απο κρέπες με σοκολάτα και φουντούκι

Αναρτήθηκε από Unknown 0 σχόλια

Ίσως από τις πιο γρήγορες και εύκολες τούρτες που δεν χρειάζεται ψήσιμο!Nutella και τριμμένο φουντούκι για γέμιση και μια απλή ganache σοκολάτας για την επικάλυψη!Αυτή την τούρτα την τρώω άνετα και για πρωινό!
Για την συνταγή θα χρειαστούμε:
Υλικά
  • κρέπες( την συνταγή θα την βρούμε ΕΔΩ)
  • 600γρ Nutella ή Merenda
  • μέτρια τριμμένο φουντούκι
  • 300γρ κρέμα γάλακτος
  • 300γρ κουβερτούρα
Εκτέλεση:

  • Αρχικά ετοιμάζουμε τις κρέπες μας ή τις ζεσταίνουμε ελάχιστα στο φούρνο μικροκυμάτων αν τις έχουμε ήδη έτοιμες στην κατάψυξη τις προηγούμενες μέρες.
Στην συνέχεια παίρνουμε μια φόρμα (κατάλληλη για τούρτες με άνοιγμα από το πλάι ) και βάζουμε στον πάτο μια κρέπα.
  • Αλείφουμε την επιφάνεια της κρέπα με nutella και ρίχνουμε λίγο τριμμένο φουντούκι.Δεν χρειάζεται πολύ ποσότητα νουτέλας γιατί θα γλυκίσει πολύ.Κρατάμε λίγο φουντούκι για να το χρησιμοποιήσουμε στην επικάλυψη.
  • Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία για όλες τις κρέπες,βάζοντας και την τελευταία χωρίς να την αλείψουμε.
Βάζουμε την τούρτα μας στο ψυγείο για 2 ώρες να παγώσει και λίγο πριν την βγάλουμε ετοιμάζουμε την γκανάς σοκολάτας για την επικάλυψη.

  • Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος σε ένα κατσαρολάκι.(δεν την βράζουμε)
  • Σε ένα μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα και προσθέτουμε στην σοκολάτα μας την μισή κρέμα γάλακτος που έχουμε ζεστάνει.
  • Ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μέιγμα και προσθέτουμε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας μέχρι να ενσωματωθούν καλά τα υλικά.
  • Αφήνουμε την γκανάς να κρυώσει και ξεφορμάρουμε την τούρτα μας.
  • Ρίχνουμε την γκανάς στην επιφάνεια της τούρτας χωρίς να την στρώσουμε.Προσθέτουμε το φουντούκι και σερβίρουμε!
Tips:Αν δεν έχουμε το κατάλληλο τσέρκι για τούρτες μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μια πιατέλα για να συναρμολογήσουμε την τούρτα.Απλά θα προσέξουμε λίγο περισσότερο γιατί θα γλιστράνε οι κρέπες αλλά η τούρτα μας θα είναι το ίδιο super!

Η θεωρία της σοκολάτας... Copyright 2014 Sweet Cupcake Designed by Ipiet Templates Image by Tadpole's Notez